Αρχική » Φορολογική δήλωση 2024 – Χωριστή δήλωση συζύγων

Φορολογική δήλωση 2024 – Χωριστή δήλωση συζύγων

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
Φορολογική δήλωση 2024 - Χωριστή δήλωση συζύγων

Φορολογική δήλωση 2024 - Χωριστή δήλωση συζύγων

Φορολογική δήλωση 2024 -Χωριστή δήλωση συζύγων.  Ξεκινάει η λειτουργία της εφαρμογής για τη γνωστοποίηση υποβολής χωριστών δηλώσεων συζύγων για την φορολογική δήλωση 2024.

Σημαντική είναι η ενημέρωση για τη διαδικασία υποβολής των χωριστών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2023 (Φορολογική Δήλωση 2024) από τους έγγαμους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν, η διαδικασία αυτή θα γίνει διαθέσιμη μέσα στις επόμενες ημέρες, με τον στόχο να επιτραπεί η ενημέρωση για την υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Για να γνωστοποιήσουν οι φορολογούμενοι την επιλογή τους για χωριστή δήλωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στον σύνδεσμο: https://www.aade.gr/polites/eisodima/gnostopoiisi-horistis-dilosis

Η γνωστοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από τον ίδιο τον φορολογούμενο με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτεχνικό.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή της επιλογής για χωριστή δήλωση λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2024. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, δεν θα είναι δυνατή η ανάκληση της επιλογής, και εάν κανένας από τους συζύγους δεν έχει καταθέσει την επιλογή του, τότε θα υποβληθεί υποχρεωτικά κοινή δήλωση για το φορολογικό έτος 2023.

Επίσης, προσέχουμε ότι ο νόμος 5073/2023 έχει φέρει αλλαγές στη διαδικασία υποβολής των χωριστών φορολογικών δηλώσεων συζύγων, προβλέποντας τις νέες διατάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή των δηλώσεων, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ.

Είναι σημαντικό να τηρηθούν οι προθεσμίες και να ακολουθηθούν οι οδηγίες που παρέχονται, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων συζύγων για το εν λόγω φορολογικό έτος.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00