Αρχική » Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων

Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων

Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων με την αύξηση 3% και όλων των επιδομάτων (BINTEO). Δηλώσεις που έγιναν στον σταθμό ΑΝΤ1

Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων με την αύξηση 3% και όλων των επιδομάτων (BINTEO)

Πριν τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ότι θα έχουν πληρωθεί όλες οι συντάξεις και όλα τα επιδόματα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που έγιναν στον σταθμό ΑΝΤ1 την 4η Δεκεμβρίου 2023, προβλέπεται αύξηση 3% στις συντάξεις, καθώς και στα έκτακτα επιδόματα, εστιάζοντας σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι θα τεθεί σε ισχύ ένα νέο σύστημα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο θα λειτουργεί κλιμακωτά και θα περιλαμβάνει εξαιρέσεις ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης.

Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων

Το νομοσχέδιο που έχει υποβληθεί προς συζήτηση στη Βουλή περιλαμβάνει συνολικά 11 παρεμβάσεις στη φορολογία, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει συνεχώς ζημίες τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εξισορροπηθούν τα καθαρά έσοδα μεταξύ ιδιοκτητών επιχειρήσεων και υπαλλήλων.

Τέλος, αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή, εκτιμώντας ότι αυτή θα υπάρχει ακόμη και αν μειωθεί ή μηδενιστεί ο ΦΠΑ. Σχολίασε ότι η επιβάρυνση δεν είναι τρομερή για να αμφισβητηθεί, καταλήγοντας ότι πέρσι μόλις 43 φορολογούμενοι αμφισβήτησαν τον φόρο εισοδήματος που τους επιβλήθηκε.

Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00