Αρχική » Μπέττας Δημήτρης: Ανακοίνωση για την Συνεδρίαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. 28-3-2024

Μπέττας Δημήτρης: Ανακοίνωση για την Συνεδρίαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. 28-3-2024

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
Μπέττας Δημήτρης: Ανακοίνωση για την Συνεδρίαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. 28-3-2024

Μπέττας Δημήτρης: Ανακοίνωση για την Συνεδρίαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. 28-3-2024

Μπέττας Α. Δημήτριος                                     Αθήνα 28-3-2024

Μέλος Δ.Σ./Μ.Τ.Σ.                                            ΠΡΟΣ: 1.Π.Ο.Α.Σ.Α.

Εκπρόσωπος Π.Ο.Α.Σ.Α.                         2. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ-ΕΝΩΣΕΙΣ       

                                                                     3. Π.Ο.ΑΣ.Υ., Π.Ο.ΑΞΙ.Α. 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

  1. Στη σημερινή (28-3-2024 και ώρες 13:00-18:00) συνεδρίαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. συζητήθηκε το αναβληθέν από την προηγούμενη συνεδρίαση θέμα  που αφορούσε την  «Εξέταση για άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου οι χώροι του ισογείου και του ημιώροφου του ΜΤΣ να είναι άμεσα διαθέσιμοι για τις ανάγκες του υπό ίδρυση και εποπτευομένου του ΥΠΕΘΑ φορέα του ΕΛΚΑΚ.»
  2. Κατόπιν σχετικής  και πολύωρης συζήτησης, το Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. αφού προηγουμένως  άκουσε την εισήγηση του Γενικού Διευθυντού,  το υπόμνημα του κ. Προέδρου του Δ.Σ./ Μ.Τ.Σ., το Νομικό Σύμβουλο του Μ.Τ.  καθώς και την Πρόεδρο και την Ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων και το Διευθυντή του ΕΛΟΑΣ, οι οποίοι ως εκπρόσωποι των υπαλλήλων,  εξέφρασαν  τις αντιρρήσεις τους στην επιχειρούμενη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ταμείου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία 6 υπέρ, έναντι 2 κατά, τα εξής:

       «Την εκδήλωση προκαταρκτικών ενεργειών για την αξιοποίηση των χώρων του ισογείου και ημιώροφου και συγκεκριμένα:

       α. Την εκπόνηση σχετικής μελέτης για τυχόν μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του ισογείου και του ημιώροφου και

       β. Την υποβολή αιτήματος στο ΥΠΕΘΑ για την σύνταξη της ως άνω μελέτης, με μέριμνά του.»

  1. Μειοψήφησαν τα μέλη του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ., ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Α.Σ και ο υπογράφων, εκπρόσωπος της Π.Ο.Α.Σ.Α.
  2. Εξέφρασα αιτιολογώντας τις αντιρρήσεις μου οι οποίες καταγράφηκαν στα πρακτικά της συνεδρίασης ως εξής: «Δεν συμφωνώ, συντασσόμενος με την αρνητική εισήγηση του κ. Γενικού Διευθυντή, στην παραχώρηση χώρων στο οίκημα του Μ.Τ.Σ. επί της οδού Κολοκοτρώνη 13 στο υπό ίδρυση και εποπτευόμενου του ΥΠΕΘΑ, φορέα του ΕΛΚΑΚ.                

Ειδικότερα: Δεν συμφωνώ στη διάθεση του ισογείου και πρώτου ορόφου του κτηρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο υπό ίδρυση νέο εποπτευόμενο φορέα του ΥΠΕΘΑ και στην μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που λειτουργούν στους χώρους αυτούς, διότι θα έχει επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του καθώς και στη μετεγκατάσταση του ΕΛΟΑΣ, διότι σε καμία από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις που το αφορούν, δεν προβλέπεται η λειτουργία του εκτός Μ.Τ., αλλά αντιθέτως επιβάλλεται η παραμονή του ως οργανικό  του τμήμα στο κεντρικό κτήριο του μετοχικού ταμείου στρατού λόγω και των  λειτουργικών αναγκών ελέγχου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης δεν συμφωνώ στη διάθεση και εν γένει εκμίσθωση των ακινήτων του Μ.Τ.Σ.  η οποία δεν μπορεί να γίνει δωρεάν, αλλά πρέπει να είναι επικερδής για το Μ.Τ.Σ. και να διέπεται από το ρυθμιστικό πλαίσιο που θέτει το Π.Δ. 715/1979, το οποίο προβλέπει στη διάταξη του άρθρου 38 την εκμίσθωση κατόπιν  διενέργειας δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Επιπροσθέτως πρέπει να τονιστεί, ότι οι Μερισματούχοι της ΕΛ.ΑΣ.- πρώην Χωροφυλακής, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ,  σε περίπτωση παραβίασης του ρυθμιστικού πλαισίου που καθορίζει ότι « το Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Τ.Σ. αποφασίζει επί παντός ζητήματος αφορώντος την παραγωγικήν διάθεσιν της περιουσίας του» θα υποστούν αναίτια σημαντική υλική ζημία».

Συνάδελφοι ο Αγώνας συνεχίζεται!

             ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ- Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

                                     Με εκτίμηση

Μπέττας Δημήτρης: Ανακοίνωση για την Συνεδρίαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. 28-3-2024

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00