Αρχική » Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος Φεβρουαρίου 2024

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος Φεβρουαρίου 2024

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τις τιμές για το πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο 2024, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν αλλαγές στο μπλε (σταθερό) τιμολόγιο, επιτρέποντας τη σύναψη σύμβασης με χρονική διάρκεια μικρότερη του ενός έτους.

Αυξήσεις σημειώθηκαν στα πάγια των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την ισχύ του μετρητή (ρολόι). Για παράδειγμα, για μονοφασικό μετρητή ισχύος 8 KVa, το πάγιο αυξήθηκε από 4,41 ευρώ σε 37,6 ευρώ ετησίως.

Για τριφασικό μετρητή ισχύος 25 KVa, το πάγιο αυξήθηκε από 13,78 ευρώ σε 117,5 ευρώ ετησίως. Τα ποσά συμπεριλαμβάνουν και ΦΠΑ 6%.

Οι τελικές τιμές για το πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος Φεβρουαρίου 2024 είναι ως εξής:

Πάγιο: 5 ευρώ

Κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες: 0,12800 ευρώ ανά κιλοβατώρα

Κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες: 0,13760 ευρώ ανά κιλοβατώρα

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν έκπτωση 20% στις βασικές τιμές προμήθειας και τη χρέωση του Μηχανισμού Διακύμανσης.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024, το Γ1/Γ1Ν Οικιακό (ΠΡΑΣΙΝΟ) αποτελεί το Ειδικό Τιμολόγιο για Οικιακή Χρήση.

Επιπλέον, η ΔΕΗ προωθεί εργαλεία όπως η εφαρμογή υπολογισμού κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και το Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την ενημέρωση και τη σύγκριση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Επίσης, δημιούργησε την ιστοσελίδα https://www.electricitycostcalculator.gr/για υπολογισμό της ενέργειας και του κόστους χρήσης οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

Τέλος, η ΔΕΗ εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας, προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες.

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)

https://www.energycost.gr/

Πεδίο εφαρμογής του εργαλείου σύγκρισης τιμών είναι τα τιμολόγια Μικρών Πελατών Χαμηλής Τάσης ηλεκτρικής ενέργειας και τα οικιακά και εμπορικά τιμολόγια Τελικών Πελατών φυσικού αερίου, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 3 των αντίστοιχων Κωδίκων Προμήθειας.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00