Αρχική » Υποβολή φορολογικής δήλωσης – ΕΝΦΙΑ

Υποβολή φορολογικής δήλωσης – ΕΝΦΙΑ

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comments
Υποβολή φορολογικής δήλωσης – ΕΝΦΙΑ

Σωστή Υποβολή Φορολογικής Δήλωσης και Εξόφληση Νέου Εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ

Η εξόφληση του φόρου γίνεται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Δίνεται έκπτωση 3% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου. Οι επιστροφές φόρου κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου στον τραπεζικό του λογαριασμό σε εβδομαδιαία βάση για όσους δεν έχουνε φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές. Οι οφειλές συμψηφίζονται το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Φέτος υπάρχουν δαπάνες που δίνουν επιπλέον έκπτωση φόρου. Οι επιπλέον δαπάνες είναι πληρωμές σε εργασίες υδραυλικού, ψυκτικού, συντηρητή θέρμανσης, ξυλουργού, μόνωσης τειχοποιίας, σοβατίσματός, τοποθέτησης πλακιδίων, στέγης, και παραθύρων λαμαρίνας κλπ, σε κτηνιατρικές υπηρεσίες, κομμωτήρια, κουρεία, και καταστήματα ομορφιάς. Υπηρεσίες κηδειών, καθαρισμού και οικιακές υπηρεσίες, ανάπτυξη φωτογραφιών, σχολές χορού, γυμναστήρια και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου με συνδρομή, προσωπική φροντίδα και νοσηλεία (εξαιρούνται νοσοκομειακές δραστηριότητες), νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φροντίδας παιδιών.

Έξοδα για επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντίατρους, ορθοδοντικούς οστεοπαθητικούς, χειροπράκτες, οφθαλμίατρους, χειροποδιστές, ποδολόγους, και για άλλες υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα, μετράνε διπλά για την κάλυψη του 30% του ετήσιου πραγματικού εισοδήματος.

Τα όφελος από τις ανωτέρω δαπάνες τις λαμβάνει ο φορολογούμενος μόνο όταν έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Οι επιτηδευματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δηλώνουν ακαθάριστα έσοδα έως 2.000.000 ευρώ απαλλάσσονται σε μόνιμη βάση από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος όταν αυξάνουν το μέσο ετήσιο αριθμό των εργαζομένων πλήρης απασχόλησης τουλάχιστον για 3 μήνες ετησίως.

Τα εισοδήματα των ανέργων θα ελέγχονται από την ΑΑΔΕ για τις παροχές που αιτούνται και δικαιούνται. Ελέγχουν τα αναγκαία φορολογικά δεδομένα αντλώντας πληροφορίες από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος, πραγματικού και τεκμαρτού ανεξαρτήτως προέλευσης του, για την καταβολή επιδόματος σε μακροχρόνιους ανέργους.

Η εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης δύναται να πραγματοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία ΔΥΠΑ της περιοχής της τελευταίας απασχόλησης τους. Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι στην ΔΥΠΑ, το Δελτίο Ανεργίας τους ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση, αυτού.

Του 2023 εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ είναι αναρτημένα στο Taxisnet και οι ιδιοκτήτες μπορούν να τα εκτυπώσουν τα ποσά που θα πληρώσουν. Το ποσό είναι ίδιο με το 2022. Ο τρόπος εξοφλήσεις και φέτος γίνεται με τους εξής τρόπους. Ή σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις όπου η πρώτη δόση είναι 31/05/23 και η τελευταία δόση είναι 29/02/24 ή εφάπαξ, χωρίς έκπτωση ή με πιστωτική κάρτα σε 12 δόσεις ή με ένταξη στην πάγια ρύθμιση των έως 12 ή έως 24 δόσεων. Όσοι θέλουν μπορεί να διορθώσουν με τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου 2023.

7 κλικ για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

  • Μπαίνετε στην αρχική σελίδα της myAADE
  • Κλικ στο παράθυρο Εφαρμογές
  • Κλικ στην επιλογή Πολίτες
  • Κλικ στην επιλογή Ακίνητα
  • Κατεβαίνετε στην επιλογή Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ
  • Ανοίγει η σελίδα ΕΝΦΙΑ-Ε9 και βάζετε τους κωδικούς Taxis
  • Κλικ στο έτος 2023 και ανοίγει το εκκαθαριστικό στην οθόνη σας.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00