Αρχική » 25 Μαρτίου 2024 – Ημέρες και ώρες παρελάσεων

25 Μαρτίου 2024 – Ημέρες και ώρες παρελάσεων

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
25 Μαρτίου 2024 - Ημέρες και ώρες παρελάσεων Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις παρελάσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου Αθήνα Θεσσαλονίκη

25 Μαρτίου 2024 - Ημέρες και ώρες παρελάσεων

25 Μαρτίου 2024. Ημέρες και ώρες παρελάσεων. Την 25 Μαρτίου 2024 η κύρια στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται στην Αθήνα.

Η μαθητική παρέλαση διεξάγεται την προηγούμενη ημέρα 24 Μαρτίου 2024. Στην Θεσσαλονίκη διεξάγεται μαθητική παρέλαση την 25 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις παρελάσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Κάθε χρόνο, η 25η Μαρτίου στην Ελλάδα είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής προς τους ήρωες της Επανάστασης του 1821. Είναι μια ημέρα που γιορτάζεται με παρελάσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, ως κύρια εκδήλωση, πραγματοποιούνται η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, ενώ πολλοί δρόμοι και λεωφόροι πρέπει να κλείσουν για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Για το έτος 2024, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι παρακάτω δρόμοι και λεωφόροι θα επηρεαστούν λόγω των παρελάσεων:

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024:

Λεωφ. Βασ. Αμαλίας

Λεωφ. Βασ. Σοφίας

Βασ. Γεωργίου Α

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)

Λεωφ. Βασ. Όλγας

Λεωφ. Συγγρού

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024:

Λεωφ. Βασ. Σοφίας

Ηρ. Αττικού

Βασ. Γεωργίου Β΄

Βασ. Γεωργίου Α΄

Λεωφ. Βασ. Αμαλίας

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)

Πλ. Ομονοίας

Πειραιώς

Αθηνάς

Αγ. Κωνσταντίνου

Πλ. Καραϊσκάκη

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)

Θ. Δηλιγιάννη

Πλ. Συντάγματος

Φιλελλήνων

Σταδίου

Λ. Συγγρού

Ακαδημίας

Αθ. Διάκου

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τους οδηγούς, προκειμένου να αποφευχθούν πρόσθετα προβλήματα και να διευκολυνθεί η διεξαγωγή των εκδηλώσεων με ασφάλεια και ομαλότητα. Επιπλέον, οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να ληφθούν επίσης υπόψη από τους επιβάτες.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στη Θεσσαλονίκη: Το Πρόγραμμα για το 2024

Η πόλη της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να υποδεχθεί την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με μια σειρά εκδηλώσεων και εορταστικών εκδηλώσεων που θα αναδείξουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχουν επιμεληθεί ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων, το οποίο περιλαμβάνει τόσο επίσημες τελετές όσο και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18:30 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με μια επίσημη τελετή που θα περιλαμβάνει ομιλίες από πρωταγωνιστές της τοπικής κοινότητας και μουσικές εκδηλώσεις από τη χορωδία “Γιάννης Μάντακας” του ΑΠΘ.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, οι εορτασμοί θα συνεχιστούν με εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από μαθητικές αντιπροσωπείες.

Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, με δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από εκπροσώπους των πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών.

Τέλος, στις 12:15 θα λάβει χώρα η εντυπωσιακή παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, με κατάληξη στον Λευκό Πύργο.

Με αυτόν τον τρόπο, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να τιμήσει την ιστορία και την πατρίδα της με τιμή, σεβασμό και ενθουσιασμό από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Με τη συνεργασία και τη συμμόρφωση όλων των πολιτών, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου θα μπορέσει να εορταστεί με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00