Αρχική » Ελληνική Επανάσταση της 25η Μαρτίου 1821

Ελληνική Επανάσταση της 25η Μαρτίου 1821

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
Ελληνική Επανάσταση της 25η Μαρτίου 1821

Ελληνική Επανάσταση της 25η Μαρτίου 1821

Ελληνική Επανάσταση της 25η Μαρτίου 1821 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η 25η Μαρτίου είναι μια ημέρα που συνδυάζει θρησκευτική και εθνική σημασία για τους Έλληνες.

Από τη μια πλευρά, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ένα σημαντικό γεγονός στην Ορθόδοξη πίστη. Από την άλλη, εορτάζουμε την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την απελευθέρωση και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Η επανάσταση αυτή ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων προετοιμασιών και αντίστασης εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας. Αυτή έφερε την επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία του ελληνικού εδάφους, της Ελλάδος. Σημαντικοί φιλοσοφικοί και πνευματικοί αρχηγοί όπως ο Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής και ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία του πνεύματος του ελληνικού λαού για την επανάσταση.

Σε αυτό το πνεύμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής αντιπροσωπεύει έναν σύγχρονο θεσμό που διατηρεί και διαδίδει τη μνήμη και την ιστορία της ελληνικής ανεξαρτησίας και επανάστασης.

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση των αξιών που υποστηρίζουμε και για τη διατήρηση της μνήμης των προγόνων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Ελευθερία ή Θάνατος

Ζήτω Η 25 Μαρτίου 1821 – Ζήτω Το Έθνος Των Ελλήνων

Χρόνια Πολλά Ελλάδα – Χρόνια Πολλά Έλληνες

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00