Αρχική » Από 1.1.2024 τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Από 1.1.2024 τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια ρεύματος

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος Φεβρουαρίου 2024

Από 1.1.2024 τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Από 1.1.2024 τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια ρεύματος.
Για πρώτη φορά, κάθε καταναλωτής θα ξέρει με ακρίβεια τί πληρώνει στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και σε ποιο είδος τιμολογίου βρίσκεται, καθώς εισάγεται χρωματική σήμανση, για κάθε τύπο τιμολογίου.

🔵 Μπλε-Σταθερά: είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.
🟢 Πράσινο-Ειδικό: έχει κοινά χαρακτηριστικά για όλους τους παρόχους. Βασικά του πλεονεκτήματα είναι πως η τελική τιμή θα είναι γνωστή την 1η ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης, καθώς και ότι θα διευκολύνει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ των παρόχων, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στον καταναλωτή να κάνει την πιο συμφέρουσα επιλογή.
🟡 Κίτρινα-Κυμαινόμενα: είναι τα τιμολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Αυτά, διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: i. με καθορισμό τιμής εκ των προτέρων της περιόδου κατανάλωσης και ii. με καθορισμό τιμής εκ των υστέρων.
🟠 Πορτοκαλί-Δυναμικά, τα οποία αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με διαφορετικές τιμές -ακόμα και μέσα στη διάρκεια της ημέρας- με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων συνιστά η λειτουργία έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών.
👉 Μάθετε περισσότερα εδώ: https://ypen.gov.gr/plirofories-gia-ta-timologia-ilektrikis-energeias-me-ischy-apo-01-01-2024/

νέα τιμολόγια ρεύματος 2
Μπλε-Σταθερά
Πράσινο-Ειδικό

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00