Αρχική » ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ Ν.4093/12 ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ Ν.4093/12 ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comments
ΕΦΚΑ_Ενιάιος_Φορέας_Κοινωνικής_Ασφάλισης

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ Ν.4093/12 ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ Ν.4093/12 ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ. Η επανυπολογισμένη μείωση της συντάξεως για τους απόστρατους σύμφωνα με τον νόμο 4093/12 έχει προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στα οικονομικά τους.

Ο επανυπολογισμός αυτός έχει οδηγήσει σε αυξήσεις στις συντάξεις και επιστροφές ποσών άνω των 3.500 ευρώ από επανυπολογισμός συντάξεων. Ουσιαστικά, αυτό οδηγεί σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης που υφίστανται οι απόστρατοι στις συντάξεις τους, καθώς η κράτηση μειώνεται λόγω της αναδιάρθρωσης της σύνταξής τους.

Οι απόστρατοι που θα δουν αυξήσεις και αναδρομικά από τον επανυπολογισμό της μείωσης σύμφωνα με τον νόμο 4093/12 είναι εκείνοι που είχαν υποστεί μείωση στις συντάξεις τους λόγω αυτού του νόμου και η μείωση αυτή επιστρατεύεται ή εξουδετερώνεται εξαιτίας των επανυπολογισμών που πραγματοποιούνται.

Αυτό σημαίνει ότι οι απόστρατοι που επηρεάζονται είναι όσοι υπέστησαν μείωση στις συντάξεις τους λόγω του νόμου 4093/12 και έχουν υποβάλει αίτηση για την επανορθωτική διαδικασία επανυπολογισμού της μείωσης της σύνταξης τους. Ωστόσο, η ακριβής λίστα των απόστρατων που θα επηρεαστούν από αυτήν την διαδικασία εξαρτάται από τα ατομικά τους στοιχεία και τις συγκεκριμένες περιπτώσεις τους.

Από ό,τι φαίνεται, ο επανυπολογισμός της μείωσης του νόμου 4093 στις κύριες συντάξεις των αποστράτων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κράτησης που επιβάλλεται στις συντάξεις τους.

Συγκεκριμένα, όσοι είχαν κράτηση 15% από τον νόμο 4093, θα δουν την κράτησή τους να μειώνεται στο 10%, και ακόμα και από το 10% θα πέφτει στο 5%. Αυτό συμβαίνει επειδή η μείωση υπολογίζεται εκ νέου σε μικρότερο ποσό σύνταξης, χωρίς την συμπερίληψη του ποσού των μερισμάτων στο άθροισμα.

Μια ερώτηση που προκύπτει είναι εάν επηρεάζονται και άλλες κρατήσεις στις συντάξεις των αποστράτων λόγω αυτού του επανυπολογισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται, στις περιπτώσεις όπου ο επανυπολογισμός προκαλεί αύξηση στη σύνταξη, θα υπάρξει αύξηση και στην κράτηση 6% για ασθένεια, που επιβάλλεται μετά τη μείωση του νόμου 4093.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι απόστρατοι έχουν αύξηση στη σύνταξή τους λόγω του επανυπολογισμού, θα δουν επίσης αύξηση στην κράτηση για ασθένεια.

Ωστόσο, το κέρδος που θα έχουν από τη μείωση της συνολικής μείωσης του νόμου 4093 αναμένεται να υπερκαλύψει την αύξηση αυτής της κράτησης.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 19/03/2024 – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ – kkatikos@e-typos.com

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00