Αρχική » Δώρα συνταξιούχων | Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου

Δώρα συνταξιούχων | Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comments
Δώρα συνταξιούχων Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου

Δώρα συνταξιούχων Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου

Δώρα συνταξιούχων Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου και οι προσδοκίες των συνταξιούχων.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά την εξέταση της νομιμότητας της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και άδειας για τους συνταξιούχους, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου πρώτου, παράγραφος ΙΑ υποπαράγραφος ΙΑ.6 παράγραφος 3 του νόμου 4093/2012.

Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει τη συνταγματικότητα της εν λόγω διάταξης, αλλά τονίζει ότι υπάρχει αντίφαση με προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραπέμπει το θέμα για οριστική κρίση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) για την εξέταση της συνταγματικότητας της κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης.

Αυτό ανοίγει μια νέα επικοινωνία για το αν η κατάργηση εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και όχι απλώς ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι προσδοκίες των συνταξιούχων, σύμφωνα με τον Καθηγητή Αλέξη Π. Μητρόπουλο, δεν είναι υψηλές, καθώς οι προηγούμενες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων είχαν επικυρώσει τις συνταξιοδοτικές περικοπές.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις ενώπιον του ΑΕΔ.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00