Αρχική » Market pass: Ποιους αφορά το διπλό επίδομα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Market pass: Ποιους αφορά το διπλό επίδομα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comments
Market pass: Ποιους αφορά το διπλό επίδομα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Market pass: Ποιους αφορά το διπλό επίδομα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Market pass: Ποιους αφορά το διπλό επίδομα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Διπλό Επίδομα για το Market Pass στους Πληγέντες των Κακοκαιριών του Σεπτεμβρίου

Οι επιπτώσεις των κακοκαιριών του Σεπτεμβρίου παραμένουν αισθητές, και για να υποστηρίξουμε τους πληγέντες, παρέχεται διπλό επίδομα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο μέσω του Market Pass. Επιπλέον, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Οι δικαιούχοι του διπλού επιδόματος είναι τα νοικοκυριά που, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, είχαν την κύρια κατοικία τους στις περιοχές:

Περιφέρεια Θεσσαλίας,

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Περιοχές Έβρου, Ροδόπη (Δημοτική Ενότητα Φιλλύρας, Δημοτική Ενότητα Σώστου, Δημοτικές Κοινότητες Γρατινής, Στυλαρίου, Σιδηράδων).

Η καταβολή της ενίσχυσης καθορίζεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ. Η ενίσχυση ξεκινά από 22 ευρώ τον μήνα για μονομελή νοικοκυριά και αυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανώτατο όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Για την καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, και Οκτώβριο 2023, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως την 8η Ιανουαρίου 2024, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ή των ΚΕΠ. Οι δικαιούχοι που έχουν ήδη λάβει οικονομική ενίσχυση δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Επιπλέον, η ισχύς των ψηφιακών καρτών παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00