Αρχική » Αύξηση με Διακρίσεις στα Μερίσματα του ΜΤΣ

Αύξηση με Διακρίσεις στα Μερίσματα του ΜΤΣ

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comments
Αύξηση με Διακρίσεις στα Μερίσματα του ΜΤΣ

Αύξηση με Διακρίσεις στα Μερίσματα του ΜΤΣ

Η απόφαση για αύξηση με διακρίσεις στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)  δημιουργούν αδικίες και ανισότητες μεταξύ των αποστράτων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΜΤΣ, η αύξηση των μερισμάτων θα επηρεάσει αποκλειστικά τους αποστράτους ανωτάτου βαθμού του Στρατού Ξηράς και της Χωροφυλακής, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Η Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής, θέτει το εξής ερωτήματα:

  • Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των δικαιούχων και ο τρόπος καταβολής των ποσών;
  • Γιατί η αύξηση δίνεται μόνο σε αποστράτους που έχουν φέρει βαθμό ταξιάρχου και άνω, ενώ αγνοείται η πλειοψηφία των μετοχών του, που έχουν πληρώσει σημαντικά ποσά στο ΜΤΣ για να αποκτήσουν μερίσματα;
  • Ποια είναι η λογική, ο αλγόριθμός στον υπολογισμό των αυξήσεων;
  • Ερωτήθηκαν οι συνδικαλιστικές συνταξιοδοτικές ενώσεις της χώρας που τα μέλη τους είναι μερισματούχοι-μεριδιούχοι στο ΜΤΣ;

Αίσθηση αδικίας διακατέχει την συντριπτική πλειοψηφία των μερισματούχων του ΜΤΣ. 

Το ζήτημα αυτό ξεπερνά τα όρια μιας απλής απόφασης για αύξηση μερισμάτων, καθώς αναδεικνύει τις ανισότητες και τις αντιφάσεις που υπάρχουν στη διαχείριση των οικονομικών πόρων του ΜΤΣ.

Αύξηση με Διακρίσεις στα Μερίσματα του ΜΤΣ

Η νομοθέτηση από την Κυβέρνηση δύο μέτρων και δύο σταθμών διαφορετικής αντιμετώπισης των χιλιάδων μερισματούχων-μεριδιούχων του Μ.Τ.Σ. θέτει υπό αμφισβήτηση τον τρόπο λειτουργίας και τη διαφάνεια στη διαχείριση των κεφαλαίων του ΜΤΣ, ενώ ενδέχεται να ενισχύσει την αίσθηση ανισότητας, ανασφάλειας και αδικίας μεταξύ των μελών που συνεισφέρουν σε αυτό ενεργά.

Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στην πλειοψηφία των μετόχων του ΜΤΣ έχοντες εν ενεργεία Διοικητικό βαθμό κάτω του Συνταγματάρχου-Αστυνομικού Δ/ντή..

Καλούμε τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς της κυβέρνησής, όλους τους βουλευτές καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση στη Βουλή και να ξεκαθαρίσουν με τις αποφάσεις τους, τη διαχείριση των πόρων και των πλεονεκτημάτων που προσφέρονται στους αποστράτους.

Συνάδελφοι, ζητούμε μια δίκαιη και άμεση λύση στην υφιστάμενη αδικία. Είμαστε έτοιμοι  να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την άδικη απόφαση που χωρίζει σε δύο κατηγορίες, τους μερισματούχους σε  “προνομιούχους” και “μη προνομιούχους” ενώ συνεισφέρουμε με τις οικονομικές κρατήσεις μας από την ίδρυση του ΜΤΣ.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00