Αρχική » Υπουργός Εργασίας: Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς σε Συνταξιούχους τον Ιανουάριο

Υπουργός Εργασίας: Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς σε Συνταξιούχους τον Ιανουάριο

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comments
Υπουργός Εργασίας: Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς σε Συνταξιούχους τον Ιανουάριο

Υπουργός Εργασίας: Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς σε Συνταξιούχους τον Ιανουάριο

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρείχε σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους στη συνέντευξη που παραχώρησε στον REAL FM, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Από αυτήν τη συνέντευξη προκύπτουν τα ακόλουθα:

  1. Καταβολή του επιδόματος στον μήνα Ιανουάριο: Σύμφωνα με τον υπουργό, το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα καταβληθεί κανονικά στους συνταξιούχους κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αυτήν την επιδοτική ενίσχυση μετά τον Χριστουγεννιάτικο κύκλο πληρωμών.

  2. Ποσοστά και κατηγορίες συνταξιούχων: Το επίδομα προσωπικής διαφοράς ήταν διαχωρισμένο σε πέντε κατηγορίες, και τα ποσά που καταβλήθηκαν στον Μάρτιο του 2023 θα παραμείνουν ίδια όπως ανακοινώθηκαν τότε. Οι κατηγορίες αυτές βασίζονταν στο ύψος της σύνταξης και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάστηκαν από τις προηγούμενες αλλαγές.

    • Κατηγορία Α – Επίδομα 300 ευρώ: Αυτή η κατηγορία περιλάμβανε συνταξιούχους με συντάξεις από 800 έως 1.000 ευρώ τον μήνα, που δεν είχαν δει αύξηση.

    • Κατηγορία Α – Επίδομα 250 ευρώ: Συνταξιούχοι με συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα, που είχαν προσωπική διαφορά, λάμβαναν αυτό το ποσό.

    • Κατηγορία Α – Επίδομα 300 ευρώ: Αυτή η κατηγορία περιλάμβανε συνταξιούχους με συντάξεις από 1.000 έως 1.100 ευρώ τον μήνα, που είχαν μια μικρή ενίσχυση από την αύξηση.

    • Κατηγορία Β – Επίδομα 250 ευρώ: Συνταξιούχοι με συντάξεις από 1.100 έως 1.600 ευρώ τον μήνα επωφελήθηκαν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και λάμβαναν αυτό το ποσό.

    • Κατηγορία Β – Επίδομα 250 ευρώ: Αυτή η κατηγορία περιλάμβανε συνταξιούχους με συντάξεις έως 1.100 ευρώ που είχαν αύξηση μέχρι 3,49% και λάμβαναν 250 ευρώ.

  3. Ημερομηνία καταβολής: Από τη σημερινή δήλωση του κ. Γεωργιάδη, προκύπτει ότι το επίδομα θα καταβληθεί κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αυτή η πληροφορία διαφέρει από προηγούμενες δηλώσεις, στις οποίες είχε αναφερθεί ότι η καταβολή θα γινόταν είτε τον Δεκέμβριο είτε τον Ιανουάριο.

Συνοψίζοντας, οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς στον μήνα Ιανουάριο, και τα ποσά θα είναι ίδια με αυτά που είχαν δοθεί τον Μάρτιο του 2023, διατηρώντας τις προηγούμενες κατηγορίες και ποσοστά ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και τις επιπτώσεις των προηγούμενων μέτρων.

Ακούστε τι είπε ο κ. Γεωργιάδης:

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00