Αρχική » 15 Αυγούστου Η Κοίμηση της Θεοτόκου

15 Αυγούστου Η Κοίμηση της Θεοτόκου

by Ε.ΣΥΝ.Α.Α
0 comment
15 Αυγούστου Η Κοίμηση της Θεοτόκου

15 Αυγούστου Η Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Κοίμηση της Θεοτόκου, γνωστή επίσης ως Κοίμηση της Παναγίας, είναι μια σημαντική εορτή στον Ορθόδοξο χριστιανισμό, η οποία εορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Αυτή η εορτή αναγνωρίζει τη θαυμαστή ιστορία της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού Χριστού, και τη σχέση της με τον Θεό.

Τον Δεκαπενταύγουστο, η παράδοση και η θρησκευτική πίστη μας καλούν να αφιερώσουμε αυτήν την ημέρα στην Παναγία μας, την Θεοτόκο, διότι τότε τιμούμε την Κοίμηση της. Ο μήνας Αύγουστος είναι γεμάτος αφιερώματα στην Παναγία, καθώς οι πιστοί εκφράζουν την ευλάβειά τους και τον σεβασμό τους προς αυτήν.

Κατά την παράδοση, ο Ιησούς Χριστός ανέλαβε την Παναγία μαζί Του στον παράδεισο. Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, λαμβάνοντας εντολή από τον Χριστό, παρέλαβε την Παναγία στο σπίτι του. Εκείνη προετοίμασε τον επικείμενο θάνατό της, ανεβαίνοντας στο όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου να προσευχηθεί και να αφοσιωθεί στο θέλημα του Θεού.

Την ημέρα της Κοιμήσεως, οι Απόστολοι ενημερώθηκαν από την Παναγία για το επερχόμενο γεγονός. Αν και ορισμένοι από αυτούς δεν βρίσκονταν στην Ιερουσαλήμ, μια θεία νεφέλη φέρεται να τους συγκέντρωσε κοντά στη Θεοτόκο.

Η Παναγία τέθηκε να κοιμηθεί στο μνήμα της Γεσθημανής. Σύμφωνα με την παράδοση, τρεις μέρες αργότερα, το σώμα της ανελήφθη στον ουρανό, καθώς ο τάφος βρέθηκε άδειος. Με αυτόν τον τρόπο, η Παναγία Μαρία ανέλαβε δόξα και τιμή από τον Θεό.

Η πίστη στην Παναγία ενώνει τους πιστούς και τους εμπνέει ελπίδα. Ως μητέρα του κόσμου, αναμεσολαβεί για λογαριασμό μας στον Θεό. Στην παρακαλούμε να προσφέρει την προστασία και την ευλογία της σε όλους εμάς, γιατί είναι η πηγή της αγάπης και της ευσπλαχνίας. “Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι Μήτερ του Θεού, φύλαξόν με υπό την σκέπην σου”.

Δείτε Επίσης

Leave a Comment

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00